Huawei P8 előlapi kamera csere 11.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A kamera meghibásodását egyértelműen visszatükrözik a készített képek. Hibajel, ha a fotók zajosak, sötét és homályos foltokkal borítottak, vagy ha teljesen sötétek. A problémára megoldást jelenthet, egy alapos tisztítás, ha ez nem segít, magát az alkatrészt kell cserélnünk.

A cserélendő Huawei P8 előlapi kamera

A P8 előlapi kamerája 8 megapixellel érkezett a gyártósorról. Habár jól tudjuk, a kamera minőségét nem csupán a megapixelekben kell keresni mégis sokat sejtető ez a szám. A Huawei egyértelmű szándéka volt az élvonalba törni a P8 készülékkel. Mivel a vásárlók nagy hányadának többet számít a kamerák minősége, mint bármilyen más technológiai fejlesztés, így egyértelműen jó ötletnek tűnik erre a részre koncentrálni a gyártás során.

Az előlapi kamera profi minőségű képeit, a beépített kamera funkciókkal még tovább növelheted. Lehetőséged van különböző profilszépítő szűrőket vagy panoráma módot használni, de akár videofelvételeket is készíthetsz. A kamera adottságai tehát lehetővé teszik, hogy profi minőségű képeket készíts. Ha a kamerával képtelen vagy fókuszálni, mindig homályosak az elkészült képek, vagy sötét foltokkal borítottak, jó eséllyel a kamera meghibásodására kell gyanakodnod.

A Huawei P8 előlapi kamera csere menete

A szervizfolyamatok általános menetrendje a készülék kikapcsolásával kezdődik. Ez minden esetben a legelső lépés, majd ha tudjuk, eltávolítjuk a SIM-kártyát és memória kártyát. A P8 oldalába lehet csúsztatni az említett kártyákat, így azoktól a készülék szétbontása nélkül megfoszthatjuk a telefont.

A hátlapot nem ragasztották, csupán pattintották. Szervizes szemmel nézve ez roppant előnyös, hiszen nem kell felmelegíteni a készüléket. Figyelemre és magabiztos kezekre ennek ellenére is szükség van, hiszen a hátlap felfeszítése során, az könnyedén eltörhet, megrepedhet.

Miután elválasztottuk a hátlapot, hozzáférhetünk a belső alkatrészekhez. Az előlapi kamera az alaplapon helyezkedik el a hátlapi kamera mellett, így az alaplapot kell eltávolítanunk. Sok-sok különböző csavar tartja helyén a különböző alkatrészeket, ezeket ki kell csavaroznunk. Az alaplapot fedő lapkát szintén eltávolítjuk, majd a szalagkábeleket lecsatlakoztatjuk.

Ezután kiemelhetjük az alaplapot, amiről egy vékonyabb tárgy segítségével lepattinthatjuk az előlapi kamerát. Miután eltávolítottuk, egy újat helyezünk a helyére, és visszaépítjük a telefonba. Minden szervizelési eljárás végét egy alapos tesztelés követ.

Pro tipp

  • A kamera hibásodása sok esetben orvosolható egy alapos tisztítással is.
  • Több esetben a hátlapi kamera nem megfelelő működése gátolja az előlapi kamerát.
  • Szerviznehézségi szint: 5/10