Galaxy J5 (2015) hátlapi kamera csere 13.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A meghibásodott Galaxy J5 kamera zajos, és homályos képeket készít. A lencséje ritka esetben törik meg, de előfordulhat. Ilyenkor szemmel látható a probléma, de ha a meghibásodás belülről, a telefon belsejében keletkezett, egy alaposabb tesztre lesz szükség az azonosításához.

A cserélendő Galaxy J5 hátlapi kamera

A Galaxy J5 8 megapixeles kamerája egy erős középkategóriás kamera. Érdekesség a telefonban, hogy az előlapi kamera mellé is került LED villanó, azaz a Samsung a szelfikamerát előtérbe helyező vásárlóinak is kedvez. A kamera szoftver segítségével az elkészült képek minőségét tovább javíthatod számos funkcióval.

A kamera meghibásodásának egyértelmű jelét mutatja a készített képek rossz minősége. Azaz, ha az alkatrész képtelen fókuszálni a képeid homályosak, zajosak, de előfordulhat, hogy sötét foltokkal borítottak lesznek. A probléma nem feltétlenül az alkatrész végleges meghibásodását jelenti, többször találkoztunk már olyan esettel, amikor a kamera lencséjén megragadt porszemek eltávolítása megoldotta a problémát. Ezért fontos az alapos kivizsgálás, mielőtt cserélnénk a hibásnak vélt alkatrészt.

A Galaxy J5 hátlapi kamera csere menete

A hátlapi kamera eltávolításához szükségszerű eltávolítani magát az alaplapot is, hiszen rajta helyezkedik el. Ehhez természetesen áramtalanítanunk kell a készüléket, így annak kikapcsolásával kezdődik a munkafolyamat. A Galaxy J5-be egy memória kártyát is helyezhetsz a SIM-kártya mellett. Ha mind a kettő van a készülékben, akkor mindkettőt eltávolítjuk.

Ezután vékony lapkákkal felfeszítjük a hátlapot, óvatosan, vigyázva arra, nehogy eltörjön vagy megrepedjen az erős nyomás hatására. Ha eltávolítottuk, még nem férünk hozzá a többi alkatrészhez, mivel minden belső hardvert egy erősebb keret tart a helyén. A keretből kicsavarozzuk a tartócsavarokat, majd kiemeljük a készülékből

Áramtalanítunk, tehát a már szabaddá vált akkumulátor szalagkábelét lecsatlakoztatjuk az alaplapról, majd a többi szalagkábellel is hasonlóan járunk el. Az alaplapi csavarokat szintén eltávolítjuk és kiemeljük az alkatrészt. Ezután távolíthatjuk el a hátlapi kamerát. Miután újat helyeztünk rá és visszaépítettük a készüléket leteszteljük.

Pro tipp

  • A hátlapi kamera meghibásodása köthető az előlapi kamera helytelen működéséhez is.
  • Az alkalmazást megnyitva sötét kép fogad? Újraszoftverezés fogja megoldani a problémád!
  • Szerviznehézségi szint: 6/10