Xperia XZ beszédhangszóró csere 11.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az Xperia XZ beszédhangszórójának cseréjét javasoljuk, ha telefonhívások közben egyáltalán nem, recsegve, vagy akadozva hallod a beszélgetőpartnered hangját. A meghibásodott alkatrészt, egy új, gyári minőségűre cseréljük szervizünkben.

A cserélendő Xperia XZ beszédhangszóró

A beszédhangszóró meghibásodásának több oka is lehet. Habár a telefon a lehető legerősebb porálló besorolást kapta, ennek ellenére hosszú használat alatt bekerülhetnek különböző miniatűr porszemek a beszédhangszóró elé, amelyek összpontosulva ott, zavarhatják a hang minőségét. Ha ilyen probléma áll fenn jó hír, mivel nem kell cserélnünk az alkatrészt.

Azonban, ha a meghibásodást megelőzte egy erősebb ütődés, lökés, az elmozdíthatta az alkatrészt a helyéről, esetleg eltörhetett. Ebben az esetben nélkülözhetetlen a hibás alkatrész cseréje.

Az Xperia XZ beszédhangszóró csere menete

Az Xperia XZ beszédhangszórójának cseréjéhez nem szükséges teljesen szétszerelni a készüléket, mivel a kijelző alatt helyezkedik el.

A cseréjéhez azonban ezt az alkatrészt mindenképpen el kell távolítanunk, így kikapcsoljuk a telefont, hogy ne legyen áram alatt és eltávolítjuk belőle a kártyákat. Ez azért fontos, mert a következő lépésben erős hősugárzó géppel felmelegítjük a kijelzőt, hogy a tartó ragasztóanyaga feloldjon.

Miután kellőképpen feloldott, felfeszítjük és elválasztjuk a kerettől, majd a szalagkábelét is lecsatlakoztatjuk. A beszédhangszóró a képernyő felső részén található, szabadon hozzáférhetünk és kicserélhetjük. A szervizfolyamat végén leteszteljük a készüléket.

Pro tipp

  • Győződj meg arról, hogy a hálózati kapcsolod erőteljes, és a készülék antennája sem hibásodott meg.
  • Beázás során is sérülhet az alkatrész, ultrahangos tisztítással tudjuk orvosolni a problémát.
  • Szerviznehézségi szint: 8/10