Xperia Z5 Compact hátlap csere 14.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az Xperia Z5 Compact hátlap cseréjére akkor van szükség, ha az alkatrész valamilyen fizikait behatásnak köszönhetően megreped vagy el is tör. Bár a hátlap főleg esztétikai szerepet tölt be, a repedezett üveg személyi sérüléseket is okozhat, ezért a törött alkatrész cseréje mindenképpen ajánlott.

A cserélendő Sony Xperia Z5 Compact hátlap

A Z5 Compact hátlapja üvegből készült, ezért ha megreped, minél előbb érdemes felkeresni egy szervizt, ahol el tudják végezni a cserét. A hátlap legtöbb esetben valamilyen erősebb ütődés hatására vagy leejtés eredményeként szokott sérülni, aminek otthoni javítása egyáltalán nem ajánlott, mert tapasztalatra és speciális eszközökre van hozzá szükség. Valamint a kétes eredetű, ismeretlen forrásból származó alkatrészekkel sem árt vigyázni, mert ezek legtöbbször igen silány minőségűek.

A Sony Xperia Z5 Compact csere menete

A Z5 Compact hátlap csere folyamata egy az egyben ugyanaz, mint a Z5 esetében, hiszen lényegében ugyanarról a telefonról van szó csak kisebb méretben. Első lépésként eltávolítjuk a SIM-tálcát, majd hevíteni kezdjük a készülék széleit, amíg az ott található ragasztóanyag fel nem enged. Ezután egy speciális műanyag eszköz és egy tapadókorong segítségével óvatosan leválasztjuk a Z5 Compact törött hátlapját. Mindezt védőkesztyűben tesszük a sérülések elkerülése végett, mert ha a hátlap már pókhálósra tört, valószínűsíthető, hogy nem fog könnyedén, egy darabban lepattanni.

Miután minden üvegdarabot sikeresen eltávolítottunk, az NFC matrica következik, majd felhelyezzük a vadonatúj alkatrészt. Az összeszerelés után teszteljük a telefont, és visszajuttatjuk tulajdonosának.

Pro tipp

  • A törött Xperia Z5 Compact hátlap személyi sérüléseket is okozhat, ezért minél hamarabb keressünk fel egy szervizt a javításával.
  • Válassz jó minőségű védőtokokat, amik megóvják a telefont az ilyen jellegű sérülésktől.
  • Szerviznehézségi szint: 4/10