Xperia Z1 Compact szerviz - Árlista

Xperia Z1 Compact kijelző csere

Xperia Z1 Compact kijelző csere

Gyári kijelző 44.990 Ft | Utángyártott kijelző 27.990 Ft
Az Xperia Z1 Compact kijelzője két részből - az érintőüvegből és az LCD-ből - áll. Mivel a két komponens egybe van építve, javítás esetén a teljes kijelző cseréje szükséges - függetlenül attól, hogy esetleg csak az egyik sérült.
Xperia Z1 Compact akkumulátor csere

Xperia Z1 Compact akkumulátor csere

Az Xperia Z1 Compact akkumulátor cseréje abban az esetben indokolt, ha a készülék csak töltőre dugva kapcsol be, illetve annak lecsatlakoztatásakor kikapcsol. Extrém gyors merülés esetén szintén az akkumulátor meghibásodására kell gyanakodni.
Bevizsgálási díj

Bevizsgálási díj

Mobiltelefon 5.000 Ft | Tablet/MacBook 7.000 Ft
Szervizeinkben az általános bevizsgálás, mely alapján elvégezzük a javítást, INGYENES! Kérjük olvassa el, hogy milyen esetekben kérünk mégis bevizsgálási díjat...
Szoftverfrissítés

Szoftverfrissítés

Minden megkezdett 30 perc - 5.000 Ft
A különböző készülékek szoftverfrissítése rutinfeladatnak mondható szervizünkben. Túlzás nélkül állíthatjuk, az elmúlt évek során több ezer készüléken frissítettünk már szoftvert, így a legtöbb márkában elegendő tapasztalatot gyűjtöttünk.
Ultrahangos tisztítás

Ultrahangos tisztítás

Mobiltelefon 9.990 Ft | Tablet/MacBook 12.990 Ft
Egy beázott okostelefon/számítógép újra bekapcsolásakor a korábban meg nem sérült feszültségmenetes elemek megsérülhetnek, ami kritikus esetben az alaplap cseréjéhez is vezethet. Az oxidációs károk megelőzésére szétszereljük majd ultrahangos tisztítási eljárással átmossuk az alkatrészeket. A feltüntetett ár alapár, a típusonkénti felárról érdeklődjön telefonon.
Xperia Z1 Compact micro usb csere

Xperia Z1 Compact micro usb csere

A Sony Xperia Z1 Compact micro USB csatlakozója legtöbb esetben beázás, szennyeződés hatására hibásodik meg. Ilyenkor a modul nem tud kapcsolatot teremteni az aljzat és a kábel között. Mivel ez USB felelős a kábeles fájlátvitel és az akkumulátor töltő funkciókért is, mindenképpen szükséges az alkatrész cseréje.
Xperia Z1 Compact hátlap csere

Xperia Z1 Compact hátlap csere

A Sony Xperia Z1 Compact hátlapja különböző mechanikai behatások (pl.: leejtés, ütődés, erős nyomás) hatására elhajolhat, berepedhet. A sérült hátlap a készülék belsejében található alkatrészek meghibásodásához is vezethet. Így amennyiben az alkatrész megsérül, javasoljuk az Sony Xperia Z1 Compact hátlap cseréjét. Figyelembe kell venni azonban, hogy a Sony Xperia javítása során használt ragasztóanyag általában 3-4 óra alatt szárad meg teljesen. 
Xperia Z1 Compact fülhallgató szalagkábel csere

Xperia Z1 Compact fülhallgató szalagkábel csere

A készülék fülhallgató szalagkábelének meghibásodására kell gyanakodnod, ha a csatlakoztatott fülhallgató recsegve, vagy egyáltalán nem szólaltatja meg a hangokat.  Habár maga a jack csatlakozó is okozhatja a problémát, leginkább koszolódással, de sokkal jellemzőbb, hogy annak szalagkábele szakadt meg.
Xperia Z1 Compact hangerő flex kábel csere

Xperia Z1 Compact hangerő flex kábel csere

Ha Sony Xperia Z1 Compact készülékeden nem vagy csak nehezen tudod állítani a hangerőt, a nyomógombok használatakor azokat beesettnek érzed, a hangerő gombokkal vagy az őket vezérlő flex kábellel lehet probléma. Ilyen jellegű probléma észlelése esetén érdemes meglátogatni szervizünket. Bár az Xperia Z1 Compact javítása 40 perc alatt elvégezhető, a speciális ragasztóanyag száradási ideje 3-4 óra is lehet.
Xperia Z1 Compact vibramotor csere

Xperia Z1 Compact vibramotor csere

A Sony Cperia Z1 Compact vibramotorja a telefon rezgéséért felel, így egyértelműen meg tudjuk állapítani az alkatrész meghibásodását. A vibramotor leggyakrabban külső erősebb behatásnak köszönhetően romlik el.
Xperia porvédő-fülek

Xperia porvédő-fülek

A szóban forgó alkatrész a készülék por- és vízállóságáról hivatott gondoskodni. Ezért is kifejezetten kellemetlen, ha a védőfülek valamilyen oknál fogva leszakadnak a készüléktől. Ilyen esetekben számos helyen az a konklúzió, hogy a készülék elveszítette vízállóságát. Mi azonban budai Android szervizeinkben cserélni tudjuk a leszakadt Sony Xperia védőfüleit.
Xperia Z1 Compact hátlapi kamera csere

Xperia Z1 Compact hátlapi kamera csere

Ha Xperia Z1 Compact típusú készüléked fényképezés során életlen, zajos képeket készít, illetve foltok jelennek meg a fotókon, minden bizonnyal a hátlapi kamera hibásodott meg. Esetenként előfordulhat, hogy a hátlapi kamera meghibásodása esetén az előlapi kamera sem reagál. Amennyiben ez újra szoftverezéssel nem megoldható az Xperia Z1 Compact kamera cseréje indokolt.
Xperia Z1 Compact előlapi kamera csere

Xperia Z1 Compact előlapi kamera csere

Amennyiben Sony Xperia Z1 Compact előlapi kamerád életlen, homályos képet készít, az elkészített képeken különböző foltok jelennek meg, illetve fotózáskor a blende sem nyílik fel, az az előlapi kamera meghibásodására utalhat. Ilyen esetekben szoftverezéssel próbáljuk orvosolni a hibát, ha ez nem segít, a készülék előlapi kamerájának cseréje szükséges. Időnként az Xperia Z1 Compact speciális ragasztójának száradási ideje elérheti a 3-4 órát is.
Xperia Z1 Compact beszédhangszóró csere

Xperia Z1 Compact beszédhangszóró csere

A beszédhangszóró a telefon azon modulja, mely a telefonálás során hallható hangokat szolgáltatja. Amennyiben telefonbeszélgetés során a megszokottnál halkabban hallod a beszélgetőpartnered, a beszélgetés során esetleg recsegő, akadozó zajok hallhatók, - és mindkét fél térereje, valamint hangerő beállításai megfelelőek, - a Sony Xperia Z1 Compact beszédhangszóró cseréje indokolt. A speciális ragasztóanyag száradási ideje akár 3-4 óra is lehet.
Xperia Z1 Compact SIM olvasó csere

Xperia Z1 Compact SIM olvasó csere

A SIM-kártya olvasója meghibásodására utaló jel, ha a készüléked nem csatlakozik az adott telefonos hálózathoz, illetve a belehelyezett SIM-kártyát sem ismeri fel. Mivel a telefon egyik alapfunkciója a telefonálás, így ezt a hibás alkatrészt mindenképp azonnal ajánlott cserélni.
A Sony Xperia Z1 Compact elődmodelljének méltó utódja. A legmagasabb vízállósági kategóriába sorolt készülék 1 méternél nem mélyebb vízbe merítés hatásainak 30 percig ellenáll. Néhányan elkövetik azonban azt a hibát, hogy a vízbemerítést megelőzően nem zárják le az összes portot és fedelet, ennek hatására a készülék bizonyos alkatrészei meghibásodnak. Ezt általában a telefon ultrahangos tisztításával orvosoljuk Sony Xperia Z1 Compact szervizeinkben. Rosszabb esetben egy ilyen baleset folytán tönkremehet a készülék micro USB csatlakozója, mikrofonja vagy hangszórói, esetleg az Xperia Z1 Compact egyéb szalagkábelei. A Z1 Compact 2300 mAh-s akkumulátora egy teljes napra képes energiát biztosítani a készüléknek. A Sony Xperia Z1 Compact akkumulátorának cseréje általában másfél-két év elteltével válik esedékessé, ekkorra ugyanis a telefon akkumulátora veszít töltéstároló képességéből. A készülék hátlapi kamerája az elődmodellhez hasonlóan 20,7 megapixeles rögzítő, az előlapi kamera pedig 2 megapixellel bír.