Xperia Z1 szerviz - Árlista

Xperia Z1 kijelző  csere

Xperia Z1 kijelző csere

Az Xperia Z1 kijelző két részből áll, az értintőüvegből, illetve az LCD-ből. Sérülés vagy egyéb okból való meghibásodás esetén azonban mindkét komponens - tehát a komplett kijelző - cseréje szükséges.
Xperia Z1 akkumulátor csere

Xperia Z1 akkumulátor csere

A Sony Xperia Z1 akkumulátora legtöbb esetben gyári üzemidejének lejártát követően hibásodik meg - elfárad. Ez esetben a következő hibajeleket tapasztalhatod készülékeden: a telefon csak töltőre vagy számítógépre csatlakoztatva üzemel, egyéb esetben kikapcsol, a készülék csak 10-30%-nyi töltöttséget vesz fel vagy ezen a töltöttségi szinten újraindul, esetleg kikapcsol.
Bevizsgálási díj

Bevizsgálási díj

Mobiltelefon 5.000 Ft | Tablet/MacBook 7.000 Ft
Szervizeinkben az általános bevizsgálás, mely alapján elvégezzük a javítást, INGYENES! Kérjük olvassa el, hogy milyen esetekben kérünk mégis bevizsgálási díjat...
Szoftverfrissítés

Szoftverfrissítés

Minden megkezdett 30 perc - 5.000 Ft
A különböző készülékek szoftverfrissítése rutinfeladatnak mondható szervizünkben. Túlzás nélkül állíthatjuk, az elmúlt évek során több ezer készüléken frissítettünk már szoftvert, így a legtöbb márkában elegendő tapasztalatot gyűjtöttünk.
Ultrahangos tisztítás

Ultrahangos tisztítás

Mobiltelefon 9.990 Ft | Tablet/MacBook 12.990 Ft
Egy beázott okostelefon/számítógép újra bekapcsolásakor a korábban meg nem sérült feszültségmenetes elemek megsérülhetnek, ami kritikus esetben az alaplap cseréjéhez is vezethet. Az oxidációs károk megelőzésére szétszereljük majd ultrahangos tisztítási eljárással átmossuk az alkatrészeket. A feltüntetett ár alapár, a típusonkénti felárról érdeklődjön telefonon.
Xperia Z1 micro usb szalagkábel csere

Xperia Z1 micro usb szalagkábel csere

A Sony Xperia Z1 micro USB csatlakozója beázás vagy bizonyos szennyeződések hatására meghibásodhat. Ilyen esetekben a csatlakozó nem tud kapcsolatot létrehozni az aljaz és a kábel között. Mivel a Sony Xperia Z1 micro USB csatlakozója felelős a kábeles fájlátvitel és telefontöltés funkciókért, meghibásodás esetén érdemes cserélni.
Xperia Z1 hátlap csere

Xperia Z1 hátlap csere

A Sony Xperia Z1 hátlapjának cseréje abban az esetben indokolt, ha a készülék valamilyen fizikai behatás következményeképpen megsérült. A hátlap elsősorban esztétikai szerepet tölt be, azonban egy megrepedt, eltörött darab sérülésveszélyessé is válhat, ezért ilyen esetekben ajánlott a telefon hátlapját lecserélni.
Xperia Z1 bekapcsoló szalagkábel csere

Xperia Z1 bekapcsoló szalagkábel csere

A telefon bekapcsoló gombja szalagkábelhez csatlakozik. Erre a szalagkábelre van kötve továbbá a hangerőszabályzók gombjai is, így az alkatrész meghibásodására akkor kell gyanakodnod, hogyha ezek a gombok válnak érzéketlenné.
Xperia Z1 fülhallgató szalagkábel csere

Xperia Z1 fülhallgató szalagkábel csere

Az Xperia Z1 fülhallgatója szalagkábelen keresztül csatlakozik az alaplaphoz. Maga a jack csatlakozó meghibásodása ritka, sokkal jellemzőbb, hogy a fülhallgató szalagkábele hibásodott meg. Leggyakrabban akkor szakad el, törik meg, hogyha külső nagyobb erejű behatás éri a készüléket. Ebben az esetben a fülhallgatón keresztül megszólaltatott zenei tartalmak recsegve, vagy egyáltalán nem szólalnak meg.
Xperia porvédő-fülek

Xperia porvédő-fülek

A szóban forgó alkatrész a készülék por- és vízállóságáról hivatott gondoskodni. Ezért is kifejezetten kellemetlen, ha a védőfülek valamilyen oknál fogva leszakadnak a készüléktől. Ilyen esetekben számos helyen az a konklúzió, hogy a készülék elveszítette vízállóságát. Mi azonban budai Android szervizeinkben cserélni tudjuk a leszakadt Sony Xperia védőfüleit.
Xperia Z1 hátlapi keret

Xperia Z1 hátlapi keret

Előfordulhat, hogy egy esést, nagyobb odaütődést követően nem a készüléked hátlapja, hanem az alatta található hátlapi keret sérül meg. Mivel ez hatással lehet a belső alkatrészekre is, mindenképpen ajánlott a cseréje. Szervizünkben rövid idő alatt a probléma végére járunk.
Xperia Z1 SIM olvasó csere

Xperia Z1 SIM olvasó csere

Az Xperia Z1 SIM olvasójának cseréjére van szükség, ha a készüléked képtelen a telefonos hálózati kapcsolatot felismerni és felcsatlakozni arra. Amennyiben létrejött a kapcsolat, de telefonálás közben a beszélgetőpartnered hangja recseg, torz, inkább a beszédhangszóró csere szükséges.
Xperia Z1 SIM tálca csere

Xperia Z1 SIM tálca csere

A SIM tálca tartja helyén magát a SIM-kártyát, ezért tökéletes állapota elhagyhatatlan. Abban az esetben, ha a telefon képtelen helyén tartani a kártyát, illetve fel sem ismeri azt, mindenképpen ajánlott a cseréje.
Xperia Z1 mikrofon csere

Xperia Z1 mikrofon csere

A Sony Xperia Z1 mikrofonja nagy valószínűséggel meghibásodott, ha a következők tapasztalhatóak: telefonáláskor nem hall minket a másik fél, a rögzített média, jegyzet néma, hang nélkül lett rögzítve. Első körben érdemes a beállításokban engedélyezni a mikrofonhasználatot, másodsorban szoftverezés, legutoljára pedig a Z1 mikrofon csere jön a sorban.
Xperia Z1 beszédhangszóró csere

Xperia Z1 beszédhangszóró csere

A Sony Xperia Z1 beszédhangszóró meghibásodására utaló jel, ha telefonbeszélgetés során nem hallod a vonal másik végén lévő felet, de a telefont kihangosítva az alsó hangszóró hibátlanul működik. Sokszor keverik össze a beszédhangszórót a csengő modullal, mely utóbbi az értesítések és a különböző médiatartalmak lejátszásáért felelős. Bár az alkatrész cseréjének ideje 30-40 perc, a speciális ragasztóanyag száradása miatt akár 3-4 órát is igénybe vehet a teljes Xperia Z1 javítási folyamat.
Xperia Z1 előlapi kamera csere

Xperia Z1 előlapi kamera csere

Az Xperia Z1 előlapi kamera javítására akkor van szükség, ha telefonunkkal készített fotóink homályosak, illetve fényképezéskor a blende ki sem nyílik. Ha ezen hibajelek egy újra szoftverezés után sem szűnnek meg, Sony Z1 előlapi kameránk javítása, illetve cseréje ajánlott, ilyen esetben látogass el szervizünkbe!
Xperia Z1 hátlapi kamera csere

Xperia Z1 hátlapi kamera csere

Gyári hátlapi kamera 19.990 Ft | Utángyártott kamera ára felől érdeklődj telefonon!
Az Xperia Z1 hátlapi kamerájának tipikus hibája, hogy fényképezéskor a blende nem nyílik ki, illetve az elkészített képek zajosak, homályosak és foltosak lehetnek. Ha egy-egy ilyen hibán az újra szoftverezés sem segít, mindenképpen látogass el szervizünkbe, ahol kollégáink elvégzik a szükséges javítási folyamatokat, illetve szükség esetén kicserélik a meghibásodott alkatrészt.
Xperia Z1 csengő modul csere

Xperia Z1 csengő modul csere

Amennyiben Sony Xperia Z1 készüléked csengő modulja meghibásodik, nem ad hangjelzést telefonhívások beérkezése, értesítők, illetve médiafájlok lejátszása közben. Amennyiben a beszédhangszóró továbbra is működőképes, csak a csengő modult kell javítani, kicserélni. Bár a javítások nagy része a helyszínen, 40 perc alatt lezajlik, az Xperia ragasztó száradása 3-4 órát vesz igénybe.
Xperia Z1 középkeret csere

Xperia Z1 középkeret csere

A Sony Xperia Z1 középkeret cseréjét általában akkor kell eszközölni, ha a készüléket leejtés, ütődés következtében nagyobb mechanikus behatás éri. Ekkor a Z1 középkerete megsérülhet, és azok az alkatrészek, melyeknek működésében a keret szerepet játszik elromolhatnak. A Sony Xperia Z1 közép keret cseréje bonyolult, otthon csak szakértő próbálja meg.
Xperia Z1 vibramotor csere

Xperia Z1 vibramotor csere

A hibás Xperia Z1 vibramotorra jellemző, ha a készüléked bejövő telefonhívás során tompán, akadozva, vagy egyáltalán nem rezeg. Érdemes szerviz előtt meggyőződnöd arról, hogy a telefon szoftverében engedélyezett-e a vibramotor használata.
A fogyasztók a telefon legnagyobb előnyeként általában a Sony Xperia Z1 hátlapi kameráját említik, mely a maga 20,7 megapixelével alig talál legyőzőre kategóriájában. Egy okostelefon kamerájának minősége azonban nem csupán annak megapixel számaitól függenek, nincs ez másképpen a Z1 kamerájával sem. Érdekes, hogy a bivalyerős hátlapi kamera mellett az előlapi kamerája csupán 2 megapixellel bír. A Z1 kamera meghibásodása leginkább szoftveres jellegű lehet, hardveres üzemzavar ritkábban fordul elő. Az 5 hüvelykes, 1080x1920 pixeles, 441 képpont sűrűségű kijelző felveszi a versenyt kategóriája egyéb készülékeivel. Ez sajnos szervizes tekintetben is igaz, ugyanis a legtöbb alkalommal a Sony Xperia Z1 kijelző cseréjét kell elvégezzük Sony Xperia Z1 szervizeinkben, ugyanis az leejtés vagy ütődés során könnyen sérülhet. Ritkábban ugyan,de előfordul, hogy a készülék mikrofonjának, micro USB csatlakozójának vagy hangszóróinak cseréje indokolt.