Xperia Z3 Compact szerviz - Árlista

Xperia Z3 Compact kijelző csere

Xperia Z3 Compact kijelző csere

Gyári kijelző 39.990 Ft | Utángyártott kijelző 29.990 Ft
A Sony Xperia Z3 Compact kijelzője két részből - az érintőüvegből és az LCD-ből - áll. Gyakori eset, hogy a készülék leejtés következtében az érintőképernyő betörik, de az LCD épen marad. Ritkább esetben az LCD sérül és az érintőüveg marad sértetlen. Mivel a két komponens egybe van építve, javítás esetén a teljes kijelző cseréje szükséges.
Xperia Z3 Compact akkumulátor csere

Xperia Z3 Compact akkumulátor csere

Sony Xperia Z3 Compact készülékünk akkumulátor meghibásodására utalhat, ha készülékünk hálózatra vagy az USB kábelen keresztül számítógépre csatlakoztatva működik, azonban a lecsatlakoztatást követően kikapcsol. További hibajelek lehetnek, ha 10-30% töltöttség esetén a készülék újraindul vagy kikapcsol, a Sony Xperia Z3 Compact akkumulátora cserére szorul.
Bevizsgálási díj

Bevizsgálási díj

Mobiltelefon 5.000 Ft | Tablet/MacBook 7.000 Ft
Szervizeinkben az általános bevizsgálás, mely alapján elvégezzük a javítást, INGYENES! Kérjük olvassa el, hogy milyen esetekben kérünk mégis bevizsgálási díjat...
Szoftverfrissítés

Szoftverfrissítés

Minden megkezdett 30 perc - 5.000 Ft
A különböző készülékek szoftverfrissítése rutinfeladatnak mondható szervizünkben. Túlzás nélkül állíthatjuk, az elmúlt évek során több ezer készüléken frissítettünk már szoftvert, így a legtöbb márkában elegendő tapasztalatot gyűjtöttünk.
Ultrahangos tisztítás

Ultrahangos tisztítás

Mobiltelefon 9.990 Ft | Tablet/MacBook 12.990 Ft
Egy beázott okostelefon/számítógép újra bekapcsolásakor a korábban meg nem sérült feszültségmenetes elemek megsérülhetnek, ami kritikus esetben az alaplap cseréjéhez is vezethet. Az oxidációs károk megelőzésére szétszereljük majd ultrahangos tisztítási eljárással átmossuk az alkatrészeket. A feltüntetett ár alapár, a típusonkénti felárról érdeklődjön telefonon.
Xperia Z3 Compact hátlap csere

Xperia Z3 Compact hátlap csere

A Sony Xperia Z3 Compact hátlapjának cseréje abban az esetben indokolt, ha a készülék valamilyen fizikai behatás következményeképpen megsérült. A hátlap elsősorban esztétikai szerepet tölt be, azonban egy megrepedt, eltörött darab sérülésveszélyessé is válhat, ezért ilyen esetekben ajánlott a telefon hátlapját lecserélni.
Xperia Z3 Compact bekapcsoló szalagkábel csere

Xperia Z3 Compact bekapcsoló szalagkábel csere

Ezen a szalagkábelen helyezkednek el a hangerő, illetve a bekapcsoló gombok paneljei. Amennyiben nem tudjuk ki-, bekapcsolni vagy lezárni készülékünket, hangerőt állítani, - vagy ha ezen funkciók működnek is, csak nehezen -  az őket vezérlő szalagkábel okozhatja a problémát. Ilyen esetekben a Sony Xperia Z3 Compact szalagkábelének cseréje jelenthet megoldást. Ugyanez a szalagkábelen található a rezgőmotor is.
Xperia Z3 Compact fülhallgató szalagkábel csere

Xperia Z3 Compact fülhallgató szalagkábel csere

Az Xperia Z3 Compact fülhallgató szalagkábelének hibájára abban az esetben kell gondolnod, hogyha a készülékbe csatlakoztatott fülhallgató recseg, vagy egyáltalán fel sem ismeri. Minden esetben teszteld a telefonod egy másik fülhallgatóval, hogy kizárd magának a kiegészítőnek a meghibásodását.
Xperia Z3 Compact SIM tálca csere

Xperia Z3 Compact SIM tálca csere

Az Xperia Z SIM tálca meghibásodásának az oka leggyakoribb esetben, ha a készüléket hirtelen erős külső behatás éri. Azaz, ha véletlenül leejted, odaütődik valamihez, vagy nagyobb súly nehezedik rá. Szervizünkben pillanatok alatt elvégezzük a hibás alkatrész cseréjét.
Xperia Z3 Compact SIM kártya olvasó modul csere

Xperia Z3 Compact SIM kártya olvasó modul csere

Az Xperia Z3 Compact SIM-kártya olvasó moduljának cseréje indokolt, ha a készülék nem ismeri fel a SIM-kártyát, ezáltal nem tud felcsatlakozni a hálózatra és telefonhívás sem indítható rajta keresztül. Szervizünkben terheltségtől függően, rövid időn belül cseréljük a meghibásodott alkatrészt.
Xperia porvédő-fülek

Xperia porvédő-fülek

A szóban forgó alkatrész a készülék por- és vízállóságáról hivatott gondoskodni. Ezért is kifejezetten kellemetlen, ha a védőfülek valamilyen oknál fogva leszakadnak a készüléktől. Ilyen esetekben számos helyen az a konklúzió, hogy a készülék elveszítette vízállóságát. Mi azonban budai Android szervizeinkben cserélni tudjuk a leszakadt Sony Xperia védőfüleit.
Xperia Z3 Compact középkeret csere

Xperia Z3 Compact középkeret csere

A Sony Xperia Z3 Compact középkeret a kijelző védelmét szolgálja. Amennyiben telefonunkat ütődés éri, a középkeret megóvja a repedésektől, esetleg törésektől. Ha egy sérülés következtében elhajlik, megreped vagy eltörik, mindenképpen javasolt a cseréje, mert néha a kijelző vagy a telefon belső alkatrészeinek működését veszélyeztetheti.
Xperia Z3 Compact hátlapi kamera csere

Xperia Z3 Compact hátlapi kamera csere

Amennyiben Sony Xperia Z3 Compact típusú készülékünk fényképezés során életlen, zajos képeket készít, illetve foltok jelennek meg az elkészült fotókon, minden bizonnyal a hátlapi kamera hibásodott meg. Előfordulhat, hogy a hátlapi kamera meghibásodása esetén az előlapi kamera sem reagál. Amennyiben újra szoftverezéssel nem megoldható a probléma, a hátlapi cseréje elengedhetetlen.
Xperia Z3 Compact előlapi kamera csere

Xperia Z3 Compact előlapi kamera csere

Amennyiben Sony Xperia Z3 Compact előlapi kamerája életlen, homályos képet készít, az elkészített képeken különböző foltok jelennek meg, illetve fotózáskor a blende sem nyílik fel, az az előlapi kamera meghibásodására utalhat. Ilyen esetekben szoftverezéssel próbáljuk orvosolni a hibát, ha ez nem segít, a Sony Xperia Z3 Compact előlapi kamerájának cseréje szükséges.
Xperia Z3 Compact csengő modul csere

Xperia Z3 Compact csengő modul csere

A különböző médiatartalmak, értesítések és telefoncsengések hangjait a Sony Xperia Z3 Compact csengőmodulja szolgáltatja. Amennyiben ezen hangok a megszokottnál halkabban, zavarosabban vagy egyáltalán nem hallhatók, valószínűleg a készülék csengőmodulja hibásodott meg. Ilyen esetekben, érdemes szervizünkhöz fordulni.
Xperia Z3 Compact beszédhangszóró csere

Xperia Z3 Compact beszédhangszóró csere

A beszédhangszóró az a modul, mely a telefonálás során hallható hangokat szolgáltatja. Amennyiben telefonbeszélgetés során a megszokottnál halkabban halljuk a beszélgetőpartnerünket, a beszélgetés során esetleg recsegő, akadozó zajok hallhatók, - és mindkét fél térereje, valamint hangerő beállításai megfelelőek, - Sony Xperia Z3 Compact beszédhangszórónk cseréje indokolt.
Xperia Z3 Compact vibramotor csere

Xperia Z3 Compact vibramotor csere

A vibramotor meghibásodásának egyértelmű jele, ha a készüléked néma módban, telefonhíváskor nem rezeg. A vibramotor külső, erősebb behatás következtében elmozdulhat helyéről, meglazulhat, ilyenkor a rezgése tompává válik, és a jelzés szokatlan hanggal jár. Abban az esetben, ha a készüléked nem rezeg bejövő hívásoknál bizonyosodj meg róla, hogy a rendszerben engedélyezett-e ez a funkció.
A Sony eddigi talán legnagyobb dobása ez a modell. A Z1 és a Z3 Compact piacra dobása között egyetlen év telt el. Ez alapján talán mindenki számára nyilvánvaló, hogy az Xperia Z széria különböző darabjai egy már korábban megalkotott filozófia finomhangolásai. Bár a teljesítményét tekintve igen, hibajeleit figyelembe véve nincs új a nap alatt. A leggyakoribb Sony Xperia Z3 Compact szervizfolyamat a 4,6 hüvelykes HD kijelző cseréje. Ez az alkatrész ugyanis használat során keletkezett sérülések hatására meghibásodhat (megrepedhet, betörhet). A Sony Xperia Z3 akkumulátora egy az elődökhöz képest csökkentett töltéstároló képességgel rendelkező akkumulátor, üzemidejét azonban duplájára emelte a japán cégóriás, így a Sony Xperia Z1 akkumulátor meghibásodásáig akár 2 napon keresztül is üzemeltetni képes telefonunkat. A telefon hátlapja és háza (ami egyben a kijelző keret is) rendkívül fontos szerepet játszik a beázásos meghibásodások elkerülésében. A 20,7 megapixeles hátlapi és a 2,2 megapixeles előlapi kamera meghibásodását elsősorban szoftveres úton igyekszünk javítani, ha így nem jutunk eredményre, következik a készülék kamera cseréje. A Sony Xperia Z3 Compact alaplapjának meghibásodásáról árulkodhat a telefon micro USB vagy mágneses töltőcsatlakozó meghibásodása.