Xperia Z3 szerviz - Árlista

Xperia Z3 kijelző csere

Xperia Z3 kijelző csere

Gyári kijelző 64.990 Ft | Utángyártott kijelző 29.990 Ft
A Z3 kijelzője egy érintőüvegből és egy LCD-ből áll. Általában az érintőüveg törik (pl.: leejtés során). Ritkább esetben az LCD sérül és az érintőüveg marad sértetlen. Mivel a két komponens egybe van építve, javítás esetén a teljes kijelző cseréje szükséges.
Xperia Z3 akkumulátor csere

Xperia Z3 akkumulátor csere

A Sony Xperia Z3 akkumulátor cseréje abban az esetben indokolt, ha készülékünk a megszokottnál gyorsabban merül le, illetve 10-30%-os töltöttséget vesz fel. További hibajelek lehetnek, ha a készülék csak hálózati adapterre kapcsolva működőképes, egyéb estben kikapcsol. Ezen hibajelek előfordulása esetén, érdemes szervizünkhöz fordulni!
Bevizsgálási díj

Bevizsgálási díj

Mobiltelefon 5.000 Ft | Tablet/MacBook 7.000 Ft
Szervizeinkben az általános bevizsgálás, mely alapján elvégezzük a javítást, INGYENES! Kérjük olvassa el, hogy milyen esetekben kérünk mégis bevizsgálási díjat...
Szoftverfrissítés

Szoftverfrissítés

Minden megkezdett 30 perc - 5.000 Ft
A különböző készülékek szoftverfrissítése rutinfeladatnak mondható szervizünkben. Túlzás nélkül állíthatjuk, az elmúlt évek során több ezer készüléken frissítettünk már szoftvert, így a legtöbb márkában elegendő tapasztalatot gyűjtöttünk.
Ultrahangos tisztítás

Ultrahangos tisztítás

Mobiltelefon 9.990 Ft | Tablet/MacBook 12.990 Ft
Egy beázott okostelefon/számítógép újra bekapcsolásakor a korábban meg nem sérült feszültségmenetes elemek megsérülhetnek, ami kritikus esetben az alaplap cseréjéhez is vezethet. Az oxidációs károk megelőzésére szétszereljük majd ultrahangos tisztítási eljárással átmossuk az alkatrészeket. A feltüntetett ár alapár, a típusonkénti felárról érdeklődjön telefonon.
Xperia Z3 micro usb szalagkábel csere

Xperia Z3 micro usb szalagkábel csere

A Sony Xperia Z3 micro USB csatlakozója legtöbb esetben beázás, vagy szennyeződés hatására hibásodik meg. Ilyen esetekben a modul nem tud kapcsolatot teremteni az aljzat és a kábel között. A csatlakozó széle ütődés következtében deformálódhat, betörhet.  Az USB felelős a kábeles fájlátvitel és a mobil töltő funkciókért is, sérülés esetén mindenképpen szükséges az alkatrész cseréje.
Xperia Z3 hátlap csere

Xperia Z3 hátlap csere

A Sony Xperia Z3 hátlapjának cseréje abban az esetben indokolt, ha a készülék valamilyen fizikai behatás következményeképpen megsérült. A hátlap elsősorban esztétikai szerepet tölt be, azonban egy megrepedt, eltörött darab sérülésveszélyessé is válhat, ezért ilyen esetekben ajánlott a telefon hátlapját lecserélni.
Xperia Z3 alaplapi fő szalagkábel csere

Xperia Z3 alaplapi fő szalagkábel csere

A Sony Xperia Z3 alaplapi fő szalagkábelének meghibásodása esetén problémánk lehet a készülék ki-/bekapcsolásával, lezárásával, illetve a hangerőszabályzással, hiszen az említett gombok panelei ezen szalagkábelen helyezkednek el. Ilyen esetekben a Sony Xperia Z3 fő szalagkábelének cseréje megoldást jelenthet a problémára.
Xperia Z3 fülhallgató szalagkábel csere

Xperia Z3 fülhallgató szalagkábel csere

Maga a jack csatlakozó ritka esetben hibásodik meg a készülékben, ha mégis, jellemzően az csak koszolódásra vezethető vissza, amit könnyűszerrel, alapos tisztítással meg lehet oldani. Nagyobb ütődések következtében a jack csatlakozó szalagkábele megrepedhet, elszakadhat, ami sokkal többször fordul elő. Ekkora a szalagkábel cseréjére van szükség.
Xperia Z3 mágneses töltő csatlakozó flex kábel csere

Xperia Z3 mágneses töltő csatlakozó flex kábel csere

A Sony Xperia Z3 egy mágneses töltőcsatlakozóval rendelkezik. Meghibásodása esetén a hálózati adapter (vagy USB-n keresztül csatlakoztatott számítógép) nem vagy csak szakadozva tölti a készüléket, esetleg töltés során szikrát vet. Ilyen esetekben a Sony Xperia Z3 mágneses töltő csatlakozó szalagkábelét szükséges kicserélni.
Xperia Z3 SIM olvasó csere

Xperia Z3 SIM olvasó csere

A készülék SIM olvasójának meghibásodására abban az esetben kell gondolnod, ha a csatlakoztatott SIM-kártyát a telefon nem ismeri fel. Mielőtt szervizbe hoznád a készüléked, győződj meg arról, hogy maga a SIM-kártya nem karcosodott, és a hálózati kapcsolatoddal sincs egyéb probléma.
Xperia Z3 előlapi kamera csere

Xperia Z3 előlapi kamera csere

Az Xperia Z3 előlapi kamera meghibásodására utaló jel, ha a telefonnal készített szelfik homályosak, életlenek, és megfelelő fényviszonyok mellett sötétek. Leggyakrabban külső erősebb behatás következtében romlik el az alkatrész.
Xperia Z3 NFC antenna csere

Xperia Z3 NFC antenna csere

Az NFC antenna meghibásodása esetén a készüléked nehezen vagy egyáltalán nem tud Wi-Fi hálózatra csatlakozni. A jelet erősen befolyásolhatja sok egyéb külső tényező is, így ennek problémáját pontosan csak a szervizünkben tudjuk megállapítani.
Xperia Z3 mikrofon csere

Xperia Z3 mikrofon csere

A Sony Xperia Z3 mikrofonjának hibajelenségeire utaló rendellenességek: nem hallanak minket telefonbeszélgetéskor, a rögzített médiafájlok, emlékeztetők lejátszáskor némák maradnak. Többféle megoldás létezik: beállításban engedélyezzük a mikrofonhasználatot, újraszoftverezzük a készüléket, kicseréljük az Xperia Z3 mikrofonját.
Xperia Z3 vibramotor csere

Xperia Z3 vibramotor csere

A Sony Xperia Z3 vibramotor meghibásodása ritkán fordul elő. Ha megbizonyosodtunk arról, hogy nem a beállításokban keresendő a hiba, forduljunk szakemberhez! A meghibásodás viszonylag gyorsan javítható egy újra szoftverezéssel, illetve ritkább esetek során - amikor a vibramotor kiégett - az alkatrész cseréjével készülékünk rezgő funkciói újra tökéletesen működnek.
Xperia Z3 beszédhangszóró csere

Xperia Z3 beszédhangszóró csere

Sony Xperia Z3 készülékünk beszédhangszóró cseréjére van szükség, ha telefonhívás közben nem halljuk a vonal másik végén lévő felet, kihangosításkor azonban az alsó hangszóró továbbra is üzemképes. Ki kell emelnünk, hogy bár a javítás kb. 40 percet vesz igénybe, az Xperia Z3 javítás során használt speciális ragasztóanyag száradási ideje 3-4 óra is lehet.
Xperia Z3 csengő modul csere

Xperia Z3 csengő modul csere

Sony Xperia Z3 készülékünk csengő modulja felelős a telefon minden külsőhangjának szolgáltatásáért. Amennyiben készülékünk nem megfelelően - vagy egyáltalán nem - játssza le a különböző médiafájlok, értesítések, telefoncsengések hanganyagait és ezen nem segít egy újra szoftverezés vagy a beállítások módosítása, a Sony Xperia Z3 csengő modul javítására vagy cseréjére lesz szükség.
Xperia Z3 hátlapi kamera csere

Xperia Z3 hátlapi kamera csere

Amennyiben Sony Xperia Z3 fényképezés során életlen, zajos képeket készít, illetve bizonyos foltok jelennek meg az elkészült fotókon, minden bizonnyal a hátlapi kamera hibásodott meg. Előfordulhat, hogy a hátlapi kamera meghibásodása esetén az előlapi kamera sem reagál. Amennyiben újra szoftverezéssel nem megoldható a probléma, a hátlapi cseréje elengedhetetlen.
Xperia Z3 középkeret csere

Xperia Z3 középkeret csere

A Sony Xperia Z3 kijelző keret a készülék kijelzőjének védelmét szolgálja. Amennyiben telefonunkat ütődés éri, a kijelző keret megóvja a repedésektől, esetleg törésektől. Ha egy sérülés miatt a kijelző keret elhajlik, megreped vagy eltörik, javasolt a cseréje, mert rosszabb esetekben a kijelző vagy a telefon belső alkatrészeinek működését veszélyeztetheti.
A Sony évekkel ezelőtt sikeresen kvalifikálta magát a mobilpiac dobogójára azzal, hogy az Xperia Z sorozattal elindította a víz- és porálló okostelefonok szériáját. Elődjéhez hasonlóan szintén 5,2 hüvelkyes mérettel és 1080x1920-as felbontással büszkélkedik a Sony Xperia Z3 kijelzője, melynek cseréjét általában valamilyen mechanikai behatás következtében létrejövő repedés vagy törés indokolja. A Sony Xperia Z3 akkumulátora a Z2-ben már megismert 3200 mAh-s alkatrész. A Z3 akkumulátor cseréje egyébként viszonylag gyorsan elvégezhető folyamat, amennyiben tehát nincs megelégedve annak teljesítményével, hozza el budai Sony Xperia Z3 szervizeink egyikébe és percek alatt kicseréljük az alkatrészt. Ha a készülék nem ad rezgő- illetve csengőjelzést, esetleg telefonálás alkalmával nem halljuk a másik felet, az ezzel kapcsolatos Sony Xperia Z3 javítások a következők lehetnek: a készülék rezgőmotor cseréje, illetve a Sony Xperia Z3 csengő- és beszédhangszóróinak cseréje. Bár a japán gyártású okostelefon esetében ritkábban fordul elő, az Xperia mágneses töltőcsatlakozó vagy micro USB csatlakozó cseréje rendkívül fontos az alkatrész meghibásodását követően, hiszen ezek nélkül a telefon nem tölthető, illetve kábeles adatátvitelre sem alkalmas.