Ezért nem érdemes halogatni az iPhone 6s akkumulátor cseréjét

2022.06.29 0 hozzászólás 1683 olvasás
Ezért nem érdemes halogatni az iPhone 6s akkumulátor cseréjét

Már egy ideje érzed, hogy telefonod akkumulátora alul teljesít, de így vagy úgy még kihúzod vele a két töltés közötti időt? Nem javasolt sokáig időzni, ugyanis idővel akár komolyabb károkat is okozhat egy régi aksi.

Sok esetben kerül be hozzánk olyan készülék, amiben az akkumulátor annyira öreg volt, hogy töltést is alig vett fel és akár egy pillanat alatt csökkent 10-30%-al a kijelzett akkuszint. Ezt még vannak akik powerbankkal vagy lehetőség szerint napi többszöri töltéssel orvosolják. Ne feledjük, hogy ha egy akkumulátor minősége romlik, azt a rendszer érzékeli és visszafogja a hardvereket, ezáltal pedig néhol érzékelhetően lassítja magát. Valljuk be ez nem épp a legkényelmesebb életmód, sem a készüléknek, sem pedig a tulajdonosának.

Többször találkoztunk már olyan esettel is, amikor behoznak egy készüléket akkumulátor cserére, majd mikor kiveszik a tokból, akkor veszik észre, hogy a készülék eldeformálódott. Az akkumulátor annyira elhasználódott, hogy felpúposodott és szó szerint kitolta a kijelzőt a keretből. Mutatjuk:

iphone-6s_akkumulator_puposodas

Egészen addig, amíg a tokban volt, nem tűnt fel senkinek, hiszen az takarta és egyben tartotta. Ez azért is veszélyes, mert a kijelző síkja folyamatosan feszül, így pedig sokkal érzékenyebb az ütésekre. Sőt, ha az iPhone 6s akkumulátor ennél is jobban kitolja a kijelzőt, akár álló helyzetben is eltörheti azt. Arról nem is beszélve, hogy így a szétszerelés közben is nagyobb óvatossággal kell dolgoznia szervizes kollégáinknak. Fennáll a veszélye annak is, hogy a kijelző megtartja ezt a formát, és az új akkumulátort behelyezve sem lehet teljesen visszanyomni azt a keret síkjába. Ezáltal könnyebben kerül majd be kosz és pára a készülékházba, ami idővel további kellemetlenségeket okoz majd.

Minden alkalommal javasoljuk ügyfeleinknek, hogy ha úgy érzik csökken a készülékük üzemideje, még időben hozzák be, mert egy iPhone 6s akkumulátor csere 30 percen belül elkészül, amit bármelyik szervizünkben meg tud várni. Kevés időt kell rááldozni, mégis sok kellemetlenségtől megóvhatja a készülék gazdáját.

Ha Te is találkoztál már hasonló esettel, netán még képed is van róla, kíváncsian várjuk kommentben!