Egészséges étrend és életmód az okostelefonoddal

Egészséges étrend és életmód az okostelefonoddal

Ha már újévi fogadalmak és fitnesz, érdemes megjegyezni, hogy nem csak az edzéssel hozhatjuk magunkat formába, hanem más eszközök is vannak a tarsolyban. Ilyen például az egészségesebb étkezés és a vízbevitel növelése. A telefonod továbbra is a segítséged, használd ezeket az appokat a célod eléréséhez!

Ha a futásra akarsz rápörögni, esetleg bicikliznél vagy csak simán proaktívabb szeretnél lenni az egészséges életmóddal kapcsolatos dolgokban, a felsorolt alkalmazások közül mind jó szolgálatot fog tenni számodra! A lista a következő:

Runkeeper

A Runkeeper a telefonod GPS-ét használja a futásaid sebességének és távolságának mérésére. A felhasználók beállíthatnak egy célsebességet és az alkalmazás segíteni fog nekik abban, hogy a helyes útvonalon és tempóban haladjanak az edzés során.

Map My Run

Ez egy másik futós app, ami grafikonon ábrázolja a megtett távokat és a sebességet, emellett a fejlődésedet is. Ráadásként elmentheted a régebbi edzéseid eredményeit és megoszthatod azokat az ismerőseiddel.

Nike+ Training Club

A Nike+ Training Club használata során 30-45 perces edzéstervek százai közül válogathatsz. Az app a saját fitneszcéljaidhoz igazodó javaslatokkal áll elő, sőt, mi több, a gyakorlatok tökéletes elsajátításának érdekében bemutató videók állnak rendelkezésedre minden mozdulat esetében!

nike_plus

Strava Running & Cycling

Személy szerint én imádom a Stravát, ugyanis az alkalmazás GPS-en keresztül egyaránt ellenőrzi a futó-és biciklis útvonalakat, tökéletes választás, ha nem csak a futás embere vagy. Pluszban folyamatosan követheted, hogy hogyan fejlődsz a barátaidhoz képest és akár csoportos kihívásokat is teljesíthettek!

Charity Miles

Esélyes, hogy még motiváltabb leszel az edzéssel kapcsolatban akkor, ha tudod, hogy a munkáddal még jótékonykodhatsz is! A Charity Miles minden lebiciklizett mérföld után 10, a lefutott vagy legyalogolt mérföldek után pedig 25 dollárt adományoz jótékony célokra! Mozogj és segítsd a hozzád legközelebb álló adománygyűjtési akciót!

charity_miles

Couch to 5k

A Couch to 5k arra lett kitalálva, hogy nullától ötre emelje azt a kilométerszámot, amit egy ex-lustaság képes lefutni. Mindössze háromszor 20-30 perc egy héten, kilenc héten keresztül, és egyszer csak azon kapod magad, hogy nem bírsz magaddal és az 5 kilométereiddel!

7 Minute Workout

A 7 Minute Workout egy gyors, egyszerű és tudományos alapokra helyezett edzési módszerhez segít hozzá, amit bárhol és bármikor alkalmazhatsz. Ez az alkalmazás a szakértő Johnson&Johnson által lett megtervezve annak érdekében, hogy az emberek minden egyes percükből a maximumot hozhassák ki.

Argus

Az Argus egy „mindenegyben” aktivitásfigyelő, ami még olyan dolgokat is ellenőriz, mint az alvásod, a szívritmusod, a bevitt kalóriáid és minden egyéb. Építsd fel a saját edzésterved és számold a kalóriákat pusztán a vonalkódok beszkennelésével!

MyFitnessPal

A MyFitnessPal jelenleg az egyik legegyszerűbben használható kalóriaszámláló. Keresgess a hatalmas ételadatbázisában, hogy feljegyezd, mit eszel, ellenőrizd az edzéseid és figyeld, ahogy peregnek le a plusz kilók!

Lose It!

A Lose it! egy „fitnesz-és ételfigyelő” kiváló visszajelzési sajátosságokkal. Épp úgy fest, mint egy költségvetési szoftver, a beépített diagramok és grafikonok könnyen kimutatják neked, hogy épp hol tartasz a fejlődésben és hogyan tudnál tökéletesíteni a praktikáidon.

Fooducate

Belefáradtál már az élelmiszerek csomagolásainak bogarászásába?  Olvasd le a vonalkódot a Fooducate-tel és az alkalmazás táplálkozási tényekkel és mindent átfogó osztályozással fog neked előrukkolni! Segít neked elkerülni a legnehezebben felismerhető káros összetevőket és még egy egészségesebb alternatívát is ajánl a kérdéses árucikk helyett!

Daily Water

A rendszeres vízfogyasztás az egészséges életmód egyik legfontosabb alappillére. A Daily Water segítségével megtudhatod, hogy pontosan mennyi vizet iszol és elérheted a számodra ideális vízmennyiség-bevitelt. Ehhez csak annyit kell tenned, hogy beállítod az alkalmazás jelzőjét, hogy egész nap emlékeztethessen téged a szükséges folyadékbevitelre!

Egészség
Megosztás: