iPhone 5 szerviz - Árlista

iPhone 5 kijelző csere

iPhone 5 kijelző csere

Mikor 2012-ben az Apple bemutatta az 5. generációs okostelefonját, meglepő szerénységgel prezentálta az iPhone 5 LCD-jét, holott az akkori összehasonlító tesztek alapján nyilvánvaló volt, hogy az iPhone 5 kijelzője a piac akkori felhozatalának éllovasa. Azóta persze fejlődött az okostelefonok kijelzője, de mai szemmel nézve az iPhone 5 LCD-je még mindig megállja a helyét a piacon. Jellemzően iPhone 5 kijelzőt ütődés, benyomodás miatt cserélünk.
iPhone 5 akkumulátor csere

iPhone 5 akkumulátor csere

Az iPhone 5 akkumulátor cseréje abban az esetben válik indokolttá, amikor azt vesszük észre, hogy a készülék üzemideje a megszokotthoz képest jelentősen visszaesett. Az okostelefonoknál ismerős jelenségnek számít a gyors merülés, és bár az iPhone 5 akkumulátora a tapasztalatok szerint, sztenderd igénybevétel mellett körülbelül 1,5 évet bír teljes kapacitással, mégsem ritkaság, hogy a készülék akkuhibával kerül a szervizbe. Mindezt persze nagyban befolyásolja, hogy milyen sűrűn használjuk a telefont.
Bevizsgálási díj

Bevizsgálási díj

Mobiltelefon 5.000 Ft | Tablet/MacBook 7.000 Ft
Szervizeinkben az általános bevizsgálás, mely alapján elvégezzük a javítást, INGYENES! Kérjük olvassa el, hogy milyen esetekben kérünk mégis bevizsgálási díjat...
Szoftverfrissítés

Szoftverfrissítés

Minden megkezdett 30 perc - 5.000 Ft
A különböző készülékek szoftverfrissítése rutinfeladatnak mondható szervizünkben. Túlzás nélkül állíthatjuk, az elmúlt évek során több ezer készüléken frissítettünk már szoftvert, így a legtöbb márkában elegendő tapasztalatot gyűjtöttünk.
Ultrahangos tisztítás

Ultrahangos tisztítás

Mobiltelefon 9.990 Ft | Tablet/MacBook 12.990 Ft
Egy beázott okostelefon/számítógép újra bekapcsolásakor a korábban meg nem sérült feszültségmenetes elemek megsérülhetnek, ami kritikus esetben az alaplap cseréjéhez is vezethet. Az oxidációs károk megelőzésére szétszereljük majd ultrahangos tisztítási eljárással átmossuk az alkatrészeket. A feltüntetett ár alapár, a típusonkénti felárról érdeklődjön telefonon.
iPhone 5 dock csatlakozó csere

iPhone 5 dock csatlakozó csere

A 2012-ben megjelenő iPhone 5 egyik karakterisztikus alkatrésze a Lightning névre keresztelt csatlakozója. A fejlesztésre azért volt szükség, mert az előző generációs iPhone-ok 30pin-es csatlakozója túlságosan nagy lett volna a chipgyártás állandó fejlődésével egyre vékonyabbá váló készülékeknek. Az Apple új formatervezésű iPhone 5 modelljében tehát kiemelt szerepe volt (mint az iPad 4 és az iPad 4 miniben is) a Lightning reverzibilis (bármelyik oldalával bedugható) csatlakozónak.
iPhone 5 hátlap csere

iPhone 5 hátlap csere

Az iPhone 5 hátlapja fekete-palaszürke, illetve fehér-ezüst színekben jelenik meg. A fekete hátlapos készülékeknél sűrűn tapasztalható jelenség, hogy a hátlap körben, a keret vonalán lekopik. Ekkor lehetőség van az iPhone 5 hátlapjának cserére. Fém - 19.990 Ft, Színes - 19.990 Ft, Műanyag - 14.990 Ft
iPhone 5 felső szalagkábel csere

iPhone 5 felső szalagkábel csere

Az iPhone 5-ös készülékeknek egyik gyakran előforduló hibája, hogy a bekapcsoló gomb nem, vagy nem megfelelően működik. Hibajelenség tapasztalataink alapján: a bekapcsoló gomb megnyomására nem vagy csak nagyon ritkán oldja fel, vagy zárja le a képernyőt. Ezt a hibát a gyártó  Apple is elismerte , egy meghatározott gyártási időintervallumba eső iPhone 5 telefonok gyári visszahívásba és csereprogramba kerültek.
iPhone 5 home gomb csere

iPhone 5 home gomb csere

Az iPhone 5 készülékek home gombja aránylag ritkán megy tönkre, vagyis az előző típusokhoz képest ebben is tettek előrelépést. A home gomb az iPhone 5 kijelző panelján kapott helyet, elektronikáját pedig egy kicsi gumi membrán óvja. Ez megvédi az alkatrészt mind a szennyeződéstől, mind pedig a nedvességtől, ami persze növeli az élettartamát.
iPhone 5 töltő IC csere

iPhone 5 töltő IC csere

Az iPhone 5 töltő IC-jének szervizelése alaplapi javításnak minősül. Mint minden más integrált áramkörnél, a töltő IC esetében is bonyolult mind a hiba felismerése, mind pedig annak megszűntetése. Gyakorlatilag a legkövetkezetesebben körvonalazható hibatípusnak számít, ha az iPhone 5 töltést jelez, miközben az akkumulátor töltöttsége valójában nem emelkedik. Amellett, hogy a készülék egyáltalán nem tölt, az sem kizárt, hogy abban mutatkozik meg a töltő IC meghibásodása, hogy számítógépünk nem észleli, vagy "ismeretlen/hibás USB eszközként” kezeli.
iPhone 5 touch IC csere

iPhone 5 touch IC csere

Sajnos sokszor előfordul, hogy nem, vagy nem a teljes felületén érzékel az iPhone 5 érintője, még a kijelző cseréjét követően sem (ebben a modellben a kijelző és az érintő üveg gyárilag össze van illesztve). Ha ilyen helyzet áll elő, az iPhone 5 touch IC cseréje lehet a gyógyír, ami azt jelenti, hogy az IC környezetében található tekercsek és szűrők cseréje válik szükségessé.
iPhone 5 Wi-Fi (Bluetooth) IC csere

iPhone 5 Wi-Fi (Bluetooth) IC csere

Az iPhone 5 Wi-Fi, illetve Bluetooth IC cseréje akkor indokolt, ha a Wi-Fi vagy Bluetooth eszközök nem elérhetők, a készülék nem érzékeli ezen funkciókat. Ebben az esetben alaplapi javítást kell eszközölnünk, iPhone 5 készülékünk Wi-Fi IC-jét szükséges kicserélni. Nagyobb kaliberű hiba esetén előfordulhat, hogy egyéb alkatrészeket is cserélni kell az alaplapon.
iPhone 5 Wi-Fi antenna csere

iPhone 5 Wi-Fi antenna csere

Mivel zajos 21. századunk egyet jelent az internetkorszakkal, nem túlzás azt állítani, hogy az okostelefonok legjelentősebb funkciója a Wi-Fi elérés. Amennyiben van a közelünkben élvezhető sebességet adó Wi-Fi, akkor sem kell lemondanunk a hipersebességgel áramló információözönről, ha a túlzott igénybevétel során meghaladtuk a szolgáltató által megszabott adatforgalmunkat. Bár az iPhone 5 első szériás készülékei még küszködtek a Wi-Fi antenna meghibásodásaival, az újabbak már ritkán mutatnak ilyen hibákat.
iPhone 5 iránytű IC csere

iPhone 5 iránytű IC csere

A szóban forgó alkatrész a nevéből adódóan a Iránytű (Compass) alkalmazás megfelelő működéséért felel. Tipikus hibajele, hogy az applikáció elindítását követően a kompasz mutatója össze-vissza mozog vagy épp ellenkezőleg, meg sem mozdul. Ilyen esetekben az iPhone 5 iránytű IC cseréje szükségeltetik. A periféria általában beázás következtében hibásodik meg.
iPhone 5 háttérvilágítás IC csere

iPhone 5 háttérvilágítás IC csere

A köztudattal ellentétben az iPhone 5 kijelzőjén érzékelt hibajelenségek nem feltétlenül esnek egybe az LCD meghibásodásával. Bár az Apple okostelefonjainak sérülékeny része a képernyő, mégsem feltétlenül ez okolható, ha nincs háttérfény, vagy nem szuperál a kijelzés. A tapasztalatok az mutatják, hogy ilyenkor gyakran az iPhone 5 háttérvilágítás IC-je táján leljük meg a hiba forrását.
iPhone 5 audio IC csere

iPhone 5 audio IC csere

Az iPhone 5 audio IC-jének meghibásodásáért legtöbbször a beázás következtében lezajló oxidációs folyamatok okolhatók. Ilyenkor a hangszórók és a mikrofon rendellenes működését észleljük, s ezért általában közvetlenül ezek meghibásodására gyanakszunk, pedig gyakran ezek az alkatrészek teljesen épek maradtak. Az iPhone 5 audio IC cseréje igen bonyolult, de feltétlenül szükséges művelet, hiszen a kimenő/bejövő digitális jelekből ez képez számunkra értelmezhető analóg jelet.
iPhone 5 beszéd hangszóró csere

iPhone 5 beszéd hangszóró csere

Az iPhone 5 beszéd hangszórója (ami nem keverendő össze a csengőhangszóróval) a készülék kijelzőjén található, egy kis rács védi, az alaplaphoz pedig az előlapi kamera flex kábelén keresztül csatlakozik. Amennyiben az iPhone 5 beszéd hangszórója meghibásodik, akkor nem vagy recsegve halljuk beszélgetőpartnerünket. Az iPhone 5 beszéd hangszóró cseréje szervizeinkben megvárható.
iPhone 5 csengő hangszóró csere

iPhone 5 csengő hangszóró csere

Az iPhone 5 csengő hangszórója a beszédhangszórótól külön álló modul, ami a külső hangokért felelős. Cserére akkor kerülhet sor, ha iPhone 5 készülékünk nem ad ki hangot, amikor bejövő hívásunk van, illetve mikor a zenék lejátszását csak vizuálisan érzékeljük, de közben néma marad a telefon. A meghibásodásban szerepe lehet a dock csatlakozónak is, hiszen az iPhone 5 csengő hangszóró ezen át csatlakozik az alaplaphoz, így ezt is érdemes lehet ellenőrizni.
iPhone 5 előlapi kamera csere

iPhone 5 előlapi kamera csere

Az Apple 5. generációs okostelenfonja az előlapi kamerával is pozitív előrelépést hozott. A VGA korszak után az iPhone 5 már 1.2 megapixeles, 720p HD videók készítésére képes előlapi kamerával állt elő. Továbbá 3G-n és 4G-n keresztül is alkalmassá vált 720p-s beszélgetésekre, ami persze felpezsdítette a FaceTime őrültek kedvét. A fejlesztéssel az iPhone 5 remekül kiszolgálja a korigényt, hiszen a minőségi kamerával felszerelt készülékkel pompás eszközt adtak a selfie-mesterek kezébe.
iPhone 5 GPS antenna flex csere

iPhone 5 GPS antenna flex csere

Az iPhone 5 GPS antenna flex cserére akkor van szüksége a készüléknek, ha megfelelő hálózati kapcsolat mellett sem képes bemérni az adott helyzeted.
iPhone 5 hátlapi kamera csere

iPhone 5 hátlapi kamera csere

Az iPhone 5 led vakuval is felszerelt hátlapi kamerája 8 megapixellel büszkélkedhet. A nagy felbontású kamera azonban nem tudott makulátlan sikert aratni, ugyanis amikor intenzív fény (pl. nap, autó fényszóró) felé fotózunk vele, akkor a kép erősen lilás árnyalatot vesz magára. A szakmai körökben „lens flare” néven futó vita a mai napig ég a bosszantó hiba körül, holott hivatalosan már megerősítették, hogy nem az iPhone 5 kamerája okozza az instragom-os effekteket.
iPhone 5 hátlapi üveg csere

iPhone 5 hátlapi üveg csere

Amennyiben az iPhone 5 hátlapi üvegrész leejtés vagy bármilyen erősebb mechanikai behatás következtében megsérül, az alsó és felső üvegrészek kialakításának köszönhetően külön-külön cserélhetőek az alaktrészek. A sérült iPhone 5 üvegrészek cseréje kb. 30 percet vesz igénybe, a javítási folyamat szervizünkben megvárható.
iPhone 5 vibramotor csere

iPhone 5 vibramotor csere

Az alkatrész hibajelei viszonylag egyszerűen felismerhetőek és egyéb meghibásodásoktól elkülöníthetőek. Amennyiben készülékünk némított üzemmódban nem ad rezgőjelzést beérkező hívások vagy egyéb értesítések esetén, nagy valószínűséggel az iPhone 5 rezgőmotor - másnéven vibramotor - cseréje válik szükségessé. Mielőtt szervizbe vinnénk a hibásnak vélt készüléket, érdemes ellenőrizni azok szoftveres beállításait.
Szervizünk javítási statisztikái alapján a legnépszerűbb iPhone 5 javítás a telefon akkumulátor cseréje, a szintén előkelő második helyet azonban az iPhone 5 kijelző cseréje foglalja el. Népszerű javítás továbbá a felső szalagkábel csere, mely meghibásodása a kapcsolók elektronikájának üzemzavarához vezethet. Az 5-ös készülék felső szalagkábel hibája egyébként egy konstrukciós gyártási hiba következménye - melyet az Apple igyekszik is kompenzálni, így bizonyos készülékek felső szalagkábel cseréjét ingyen végzik el a gyári szervizekben. Ezenkívül gyakran találkozunk olyan esetekkel iPhone szervizeinkben, amikor a dock csatlakozó cseréje szükséges, ugyanis a telefon töltési valamint szinkronizálási problémákkal küzd. Ezen típushibák azonban szerencsére nem számítanak nehéz javításnak. További iPhone 5 szerviz folyamatokkal - pl.: hátlapi üveg csere, WiFi vagy Bluetooth IC cseréje, kamera csere - kapcsolatban keresse bizalommal látványszervizeinket!